Hoppa till sidans innehåll

Lucas klubbmästare

05 JAN 2022 17:22
Efter många år har vi åter en klubbmästare i Värnamo Tennisklubb. Lucas Hultman besegrade Stefan Örn.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2022 17:22

Efter att fört en ganska anonym tillvaro, dök Oscis Cup i år upp i ny skepnad. En öppen klass för alla, där förlorarna i första omgången gick till B-slutspel. A-slutspelt fick status som klubbmästerskap, vilket vi inte haft på senaste åren. Lucas Hultman var förhandsfavorit och motsvarade förväntningarna. Både han och Stefan Örn gick fram till finalen utan gameförluster. Det blev en välspelad final som slutade 6-1, 6-0. En odiskutabel seger för Lucas, men ingen utklassning. Hultmans tävlingsvana, kombinerat med förmågan att kontra i pressede lägen avgjorde. Han fick vid ett flertal tillfällen, ta fram sitt absolut bästa spel. Stefan hade även lite problem att få in sina förstaservar. En välförtjänt och väntad seger till favoriten, men all heder till Örn som kämpade storatat.
I B-slutspelet gick Kevin Svensson (född 2007) till final mot Morgan Sjödahl (1966). Där blev till sist rutinen avgörande, efter varsin setvinst, blev det ett avgörande matchtiebreak.
Spelarna bytte poäng fram till 8-8, innan Morgan vann två bollar i rad. En match med många långa dueller.
Årets Oscis för betraktas som en succé, 28 spelare i åldrarna 12-67 deltog. De jämnaste matcherna spelades mellan spelarna med störst ålderskillnad. Ungdomarna, ett 10-tal, visade att det finns mycket talang och kunnande i klubben. Forsätter de att träna och utvecklas så kommer det att finnas åtskilliga tävlingsspelare i Värnamo Tennis Klubb inom en inte alltför avlägsen framtid.  

På bilden syns finalisterna Lucas och Stefan tillsammans med ordföranden Branko Shero. Fatet kommer från de tidigare upplagorna av Oscis Cup. Patrik Rönneke vann det efter tre inteckningar. Men istället för att det skall ligga hemma hos honom (och samla damm ?), delades det åter ut till klubbmästaren som ett vandringspris. Patrik antydde, att han dyker upp i nästa års turnering, Framtiden får utvisa om så blir fallet. 

Kevin och Morgan som möttes i B-finalen

Kevin och Morgan efter sin match.


Alexander och Vincent stöttade sin tränare.

Resultat samtliga matcher

Skribent: Bennerth Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Värnamo TK - Tennis
Ljusseveka 1
33134 Värnamo

Kontakt:
Tel: 037046668
Fax: 0370657545
E-post: varnamotennis@telia....

Se all info